We strive for a comprehensive teaching of yoga, meditation and healthy living.

Class Roster

2013 – 2014

For Individualized (Module-Format)

Yoga Teacher Certification Program RYT-200

Fort Collins, Colorado

The classes will be held at the Center for Light & Balance, or Riverbend Ponds, or the private home studio. Please pre-register for all classes.

 

<—— Back to Course Requirements

 

Ongoing Classes…

Hatha Yoga – Registration

Intro to Sanskrit, Mantra and Chanting – Registration

Pranayama & Meditation Theory & Practice – Registration

 

Special Topics, Workshops & Series Schedule…

Summer 2013

6/27/13 – 8/15/13 (Thursdays) 5:30 – 8:30 pm
  • Unveiling your Inner Teacher for Hatha (19 hours) – Registration
7/9/13 (Tuesday) 5:30 – 8:30 pm
7/12/13 (Friday) 5:30 – 7:00 pm
7/14/13 – 9/1/13 (Sundays) 1:30 – 3:00 pm
7/16/13 (Tuesday) 5:30 – 8:30 pm
  • History of Yoga: A Global Perspective (3 hours) – Registration
7/30/13 (Tuesday) 5:30 – 7:30 pm
8/13/13 – 9/17/13 (Tuesdays) 6:30 – 7:30 pm
  • Satsang Wisdom Sharing Circles (6 hours) – Registration
8/16/13 (Friday) 5:30 – 7:00 pm
8/17/13 (Saturday) 6:00 – 7:30 pm
8/22/13 (Thursday) 5:30 – 7:30 pm

Fall 2013

8/29/13 – 10/3/13 (Thursdays) 5:30 – 8:30 pm
  • Unveiling your Inner Teacher for Vinyasa (15 hours)Registration
9/3/13 – 9/27/13 (Tuesdays & Fridays) 5:30 – 6:30 pm
  • Working with the Earth Medicine Wheel (9 hours) – Registration
9/7/13 – 9/8/13 (Saturday & Sunday) 9:00 am – 5:30 pm
  • Taking Yoga off the Mat Retreat (13.5 hours) – Registration

9/14/13 (Saturday) 
  • 11:30 – 1:30 pm Introduction to Holistic Health (2 hours) – Registration
  • 2:30 – 5:30 pm Energetic A & P (3 hours) – Registration
  • 5:30 – 7:00 pm Restorative Chakra Yoga Flow (1.5 hours) – Registration
9/15/13 (Sunday) 
  • 11:30 – 1:30 pm Yoga Philosophy (2 hours) – Registration
  • 2:30 – 4:30 pm Chakras In-Depth (2 hours) – Registration
9/22/13 (Sunday) 6:30 – 8:30 pm
  • Designing Yoga for Individuals with Physical Limitations (2 hours) – Registration
9/29/13 (Sunday) 8:00 – 11:00 am
  • Enliven the Body from the Inside Out (3 hours) – Registration
9/29/13 (Sunday) 1:00 – 8:00 pm
  • Yoga Trade: Entrepreneurship & Business Planning (5.5 hours) – Registration
10/1/13 (Tuesday) 5:30 – 8:30 pm
10/3/13 (Thursday) 5:30 – 7:00 pm

Winter 2013 – 2014

12/13/13 (Friday) 9:00 am – 3:00 pm
Dates TBD
  • Art of Teaching & Asana Analysis for Hatha (19 hours) – Registration
Dates TBD 
  • Art of Teaching & Asana Analysis for Vinyasa (15 hours) – Registration
1/7/14 (Tuesday) 1:00 – 5:00 pm
  • Enliven the Body from the Inside Out (4 hours) – Registration

Spring 2014

6/25/14 (Wednesday) 6:00 pm – 8:00 pm
Dates TBD
  • Art of Teaching & Asana Analysis for Hatha (19 hours) – Registration
Dates TBD 
  • Art of Teaching & Asana Analysis for Vinyasa (15 hours) – Registration
Dates TBD       Zen Horsemanship

Summer 2014

Dates TBD
  • Art of Teaching & Asana Analysis for Hatha (19 hours) – Registration
Dates TBD 
  • Art of Teaching & Asana Analysis for Vinyasa (15 hours) – Registration

 

Don’t see the class you’re looking for?!
No problem!

Simply submit a Class Request Form (click here)

We will do our best to get it on the schedule for you!

 

<—— Back to Course Requirements